Ambachtelijke appeltaarten volgens 100 jaar oud recept.
Speciale aandacht verdienen onze ambachtelijke appeltaarten. In alle bescheidenheid mogen we intussen wel zeggen dat deze enige roem hebben.
Het geheim van onze appeltaart ligt in zijn eenvoud.
Het recept dat wij voor de bodem gebruiken is van onze vader die het weer van zijn vader had. Het recept voor de vulling komt van oma. De ingrediƫnten zijn appels, rozijnen, kaneel, suiker en een klein beetje vanille.
Appels schillen
De taarten worden ambachtelijk gemaakt. Dan bedoelen we ook echt ambachtelijk!
Dat betekent : geheel met de hand. Elke appel (Elstar) wordt apart door ons zelf geschild en in stukjes gesneden.
Wij kiezen er bewust voor de appels niet geschild en al te bestellen, omdat wij niet willen werken met de toegevoegde houdbaarheidsstoffen die dan nodig zijn. Elke dag dus zelf schillen!
Onze Elstars halen we op de plaatselijke markt.
Ook elke taartbodem wordt met de hand gelegd en gevuld.
Appelaertjes
Sinds oktober 2017 maken we ook kleine appelgebakjes, die wij appelaertjes noemen. Appeltaart in het klein, maar aangevuld met een toefje room. Een streling voor de tong.